Trender

Hovedtrenden for forpakninger er preget av det miljømessige fokus som er i markedet. Se  også våre innspill under «trender» i Miljø-Bærekraft fanen.

Vi jobber aktivt med å finne best mulige miljømessig løsning for emballasjen. I dag er det fortsatt ingen fullgode løsninger for langtidsholdbar mat.

Mye kan oppnås med å optimalisere fyllingsgrad og pallemønster. Det tilstreber vi alltid.

Fjerning av restoksygen, som vi tilbyr, er et viktig verktøy for å optimalisere holdbarhet. Vi fokuserer også på å fjerne oksygenet ved å klemme ut rest «luft» fra posene – det er et vel så viktig moment for økt holdbarhet og god logistikk.

 

Metallbokser og plastbokser er blitt «fy» emballasje – med god grunn. Vi tilbyr ikke dette lenger. En pose har vesentlig mindre mengde materiale og er blant de beste løsninger i dag for også ta vare på maten – som er målet!

 

Ståposer vinner naturlig nok økt markedsandel. God fyllingsgrad, god display, brukervennlig, gjerne med zipper for enkel bruk av produktet over flere ganer etc, gjør løsningen til en av de mest attraktive.

F-pak synes å bevege seg i begge retninger vedrærende størrelse. Porsjonspakninger har økende interesse, både som multipack og enkelt salg. Vi skal huske at over 40% av husstandene er enslige eller 2 personer.


På den andre siden ser vi økt etterspørsel etter større forpakninger – «familie» forpakninger. Stort volum/mengde gir som regel mye for pengene, og mindre emballasje i forhold til vekt av produkt.

Plast og metall er ikke ønskede materialer og kartong er da et veldig godt alternativ. Vi har 3 linjer for kartongløsning med pakking av matvare rett i kartong. Kartongen er i dag belagt med et tynt lag PE, men det jobbes i dag aktiv for å erstatte dette med en tynn, miljøvennlig lakk, og da er dette et av de aller beste produkter som finnes i markedet – også for miljøet.

Image is missing